Avem o problemă !

                 Articol scris pentru concursul lui Visurât şi Arhi

    

     Cum spuneam, avem o problemă! Care se preconizează a fi mare şi periculoasă. Ziarul „Ziua” ne informează că România şi românii sunt ţinta unui atac informativ de amploare pe forumurile presei on-line.

      Să fie oare aşa?

      Ziarul „Ziua” ne semnalează că: „Personaje obscure, care folosesc „nickname-uri” cât mai originale, reuşesc performanţa să fie  active 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Explicaţia  nu poate fi decât una singură: mai multe persoane care folosesc acelaşi username, lansând mesaje asemănătoare”. Şi că  toate, cel puţin cele în discuţie, denigrează poporul român si România !!!     

       Se poate aşa ceva?

       Nu trebuie să ne uităm pe  forumuri pentru a observa fenomenul  descris. Ajunge să ne uităm în jur. Vom vedea o acută lipsă de discernământ la toate nivelele societăţii „de la cel cu barbă sură pân’ la cel cu ţâţa-n gură” ca să folosesc o vorbă populară, pe care nu sunt sigur, că o mai cunoaşte multă lume.

      Să se urmărească distrugerea valorilor morale şi naţionale în mod deliberat?

       Posibil, având în vedere că  „importăm” de la occidentali, şi de prin alte părţi, tot ce nu-i bun. Cum să numim acest fapt dacă nu lipsă de discernământ?                                          

       Homosexualii şi alte anomalii sexuale luptă pentru drepturi, făţiş ! Pentru asta le trebuie susţinere. Cine se ocupă de această susţinere? Nu ştim ! Ceea ce este însă clar, este că ei cer drepturi şi fac demonstraţii, pentru care trebuie (şi primesc !)  suport material !

       Pe de altă parte, peisajul religios este un dezastru. România este o ţară majoritar ortodoxă. Sau mai degrabă, a fost pentru că actualmente e , să  zicem, un „mozaic” de religii. Aceste religii, multe dintre ele apărute peste noapte, după binecunoscuta „revoluţie” din 89, practică un prozelitism acerb.

       Mă întreb nu mai e bună ortodoxia, care a fost religia noastră  timp de veacuri, şi ne  trebuie oarece îmbunătăţiri pentru a reîmprospăta peisajul ? Nu cred !

      Am primit infuzii masive de budism tibetan, de psihoreligii de tip yoghinic (yoga în sine este o practica spirituala bună, eu însă mă refer aici la MISA, yoghinii zburători, etc), „secte” neo-protestante. Pentru ce? Avem oare nevoie de ele? Nu suntem şi aşa destul de debusolaţi ne mai trebuie şi credinţe artificiale?

      Constituţia României prevede că România este stat indivizibil şi unitar, dar se aud tot mai multe voci iredentiste care  cer autonomie.

        De ce? La ce le trebuie?

      Au drept de exprimare la fel ca şi noi românii,  sunt egali cu noi în faţa legii (tot drept prevăzut prin constituţie), au dreptul de a se exprima cultural şi politic (ceea ce nu se poate spune şi despre toţi conaţionalii noştrii trăitori pe străine meleaguri) !

       Peisajul politico-cultural este de-a dreptul hilar. Te pufneşte râsul.. un râs amar, când vezi cum dorm politicienii în parlament… sau cum se muşcă între ei,  cum se bălăcăresc, pentru interese mărunte, fără nici o tangenţă cu interesele statului sau ale celor care i-au ales ?

       Cum să califici oamenii de teapa lui Patapievici care vor să renunţăm la simbolurile naţionale, ba chiar şi la limba româneasca, care ne defineşte printre altele ca naţiune?

        Să nu uităm că România încă este capabilă să dea valori, chiar dacă, din varii motive (cu astea e o alta poveste), nu este capabilă să le şi promoveze!

         Închei citând un vers al  trupei  „Sarmalele Reci”, destul de cunoscută cred, în rândul tinerilor: „Nu uita ca ţara te vrea prost !”

        Dar nu Ţara ne vrea proşti, ci cineva anume ! Cine ?!?… iar nu ştiu….

         Mă întreb de unde  toata această vânzoleală  în România?

         Ce ştiu sigur, e că noi nu o vrem ! Sau aveţi altă părere?

                             

                                                                            zamolxe    

      http://ziare.ro/1220362245-Romania_si_romanii_tinta_unui_atac_informational_de_amploare_pe_forumurile_presei_online  

Anunțuri
Published in: on 03/09/2008 at 08:39  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://quadratus.wordpress.com/2008/09/03/avem-o-problema/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 comentariiLasă un comentariu

 1. @brasov, din cate stiu io de prin istoria omenirii, nu baga nimeni nimanui homosexualitatea si bisexualitatea pe gat- a existat dintotdeauna, la toate natiile. nu e ceva ce se poate impune si/sau induce, prin nici o metoda. si, fin`ca exista homosexuali intr-o tara (zi-mi UNA singura in care nu exista sau n-au existat de-a lungul istoriei) asta nu inseamna ca acea tara e o tara de homosexuali. mai lasati exagerarile astea. aaa, ca au organizatii si cer anumite drepturi (desi au drepturi egale cu oricine, la urma urmei) asta e alta poveste- si despre asta era vorba in propozitie.
  Solomonar

 2. bine v-am gasit.mie nu mi se pare pacat sa vad aceste comentarii aici.nu sunt nici rasista, nici homofoba, dar deja pute toata chestia asta cu cerutul pe fata si urlatul la stele ca ce discriminati sunt EI in tara asta.eu ,una, cel putin din cite am citit si am mai auzit pe ici pe colo:)nu am gasit pe nicairea ceva care sa-mi demonstreze, de-a lungul istoriei noastre ca suntem un popor de homosexuali, transexuali sau mai stiu eu cum.ca vin altii si ne cer sau mai bine zis ne baga pe gat toate astea+o gramada de sarbatori carora eu nu le vad rostul ( fiinca avem si noi sarbatorile noastre care sunt mult mai faine)asta e altceva.eu spun asa…cu cat indepartezi un om de valorile lui cu atat il stapinesti mai usor, pentru ca ajunge sa nu mai stie cine e si ce rost are..asa si cu un popor.cu cat ii bagi pe gat mai multe porcarii, nelasindu-l sa -si cunoasca, sa-si pretuiasca si sa fie mandru de istoria si stramosii sai, va fi stapanit mai usor.
  multumesc.

 3. Salut, prietene Chris si bine ai venit. Dragul meu, regret faptul ca, din pacate, nu-i putem multumi pe toti cei care ne citesc. Pe de alta parte, fireste, fiecare are dreptul la o opinie, ficare are propriul sistem de valori si gandire. Iti multumim pentru vizita si te mai asteptam! Cu prietenie, Solomonar.

 4. ” Homosexualii şi alte anomalii sexuale luptă pentru drepturi, făţiş ! Pentru asta le trebuie susţinere. Cine se ocupă de această susţinere? Nu ştim ! Ceea ce este însă clar, este că ei cer drepturi şi fac demonstraţii, pentru care trebuie (şi primesc !) suport material ! ” ????!!??

  Pacat ca vad asa ceva aici…

 5. „Homosexualii şi alte anomalii sexuale luptă pentru drepturi, făţiş ! Pentru asta le trebuie susţinere. Cine se ocupă de această susţinere? Nu ştim ! Ceea ce este însă clar, este că ei cer drepturi şi fac demonstraţii, pentru care trebuie (şi primesc !) suport material ! ” ????????!!!!???

  Pacat ca citesc asa ceva aici, pe acest blog…

  Numai bine…

 6. semneaza zamolxe:) tot uit sa ma semnez:)

 7. Nea Costache
  partial aveţi dreptate… mai sunt si alte chestii pe care nu le luati în calcul. Exportul de creiere de exemplu..Economia românească este tinuta sub talpă prin privatizare idioată nu în folosul românilor ci a străinilor. Asta face ca forţa de munca ganditoare să mearga afara unde e plătita atat de bine încât nu se mai gandeste să vină înapoi. Asta e clar facatura …. ca doar n-om fi atat de prosti încat sa ne taiem singuri craca de sub picioare. Si de-ar fi asta singura problema….
  NUmai bine:)

 8. Nu contest ca nu ar exista persoane rau intentionate care ne denigreaza tara, religia, cultura, dar contest apartenenta unor intelectuali asezati in fruntea Institutului Cultural Roman ca ar fi romani adevarati, platiti din banii contribuabililor sa-si bata joc de natia din care pretind ca fac parte, sa culpabilizeze poporul roman facandu-l xenofob si fascist, sa-si bata joc de poetul-simbol national, Eminescu. Intr-adevar, aparitia puzderiilor de secte religioase, mai ales dupa revolutie, care pretind fiecare ca este credinta cea dreapta, asaltul credintei pseudoyogine-MISA lui Bivolaru ce se scalda in promiscuitate, ridicarea homosexualitatii la rang de virtute, tot mai desele tendinte de secesiune a unor conationali ai nostri care aplica politica pasilor marunti, prin cererile de autonomie teritoriala, sunt fapte reale, care produc iritare oricarui roman de buna credinta.
  Toata aceasta vanzoleala nu o vrem, cel putin noi, romanii de rand dar parca ar fi o conspiratie odioasa a cuiva impotriva noastra. Poate fi si asa dar, consider, ca este, in primul rand o indiferenta a statului roman, chiar a presedentiei, neluand masuri ferme de combatere a unor asemenea lucruri. Viata politica romaneasca este demna de Caragiale: partide in degringolada ce vireaza de la stanga la dreapta, politicieni corupti, fiecare strigand „prindeti hotul”, pentru a-si proba onestitatea. Politicienii se mai si mira de ce electoratul nu se prezinta la vot. De ce?Ppentru ca s-a instalat o stare de lehamite generalizata fata de intreaga clasa politica, si asta nu e bine. Nu e bine, pentru ca numai prezenta la vot ii poate sanctiona pe cei care nu merita sa ne conduca, pe cei carora nu le pasa de mandria nationala, de bunastarea noastra. Vaq urez o seara minunata!

 9. intr-adevar…. dupa minunata lovitura de stat numita (in)revolutie din 89 au aparut tot soiul de religii ce se roaga la porcii zburatori de la NASA si guvernul care conduce lumea –> guvernul irakian …

  au nu noi suntem fraierii care lucram sa le pompam bani in „besericile domnului”, prin impozite si dari in minunatul stat muncitoresc capitalisto-bovino-parlamentaro-gainaresc ??/
  au nu noi suntem cei care suferim?

  io atata le doresc la religiosii astia… sa se uite la cer si sa vada lumina. sa se uite in jos si sa vada o gaura. sa se uite la picioare si sa vada o sina. sa le moara acceleratoru’ grafic la intrarea in joc si sa li se lipeasca degetele de tastele umede de lacrimi. sa ii vad morti dar numai la televizor intr-un film prost alb-negru fara Inodor Botswani.
  na belea….
  Sefu’ cel mic !!!

  sa traiti bine >:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: